Training
Mindfulness
Wat wil jij bereiken?
Meer innerlijke rust ervaren, beter leren ontspannen, meer in contact komen met je gevoel en  je stressbestendigheid vergroten. Tegelijkertijd piekeren, angsten en eventuele stress/spanningsklachten verminderen.

Update IVM Corona: groepstraining uitgesteld. Individueel traject wel mogelijk

dagelijkse inzet
30-35 minuten

Tijdelijk IVM corona:
kosten individueel
traject: €450

Wat is mindfulness?

Mindfulness draait om aandacht en bewustzijn.
Je leert meer aandacht te hebben voor wat er in het hier en nu speelt, zonder daarover te oordelen. Zo ontstaat er meer bewustzijn van gedachten, emoties en reacties. Je ontwikkelt een mildere manier van naar jezelf kijken. Mindfulness helpt je om jezelf beter te leren kennen en accepteren. Met mindfulness creëer je meer rust en vrijheid in je leven.

Wat gaan we doen?

Je gaat onderzoeken wat mindfulness is.
Je leert mindfulness toe te passen in je dagelijks leven en specifiek op moeilijke momenten. Je leert wat bewustzijn en aandacht voor jou kunnen betekenen door het te integreren in je leven. Een combinatie van dagelijks mediteren en gedurende de dag aandacht hebben voor wat er op dat moment speelt.

Bewustzijn is daarnaast een essentiële stap in een veranderingsproces.
Je gaat onderzoeken wat voor rol stress en emoties in jouw dagelijks leven spelen. Vragen die daarbij centraal staan: “Wat zijn voor jou designalen van oplopende spanning?”, “Hoe zorg je voor meer rust en een betere balans?” en “Hoe ga je dat bereiken?”.

Hoe ziet het traject eruit?

Wekelijkse bijeenkomsten
&
dagelijks zelf mediteren en reflecteren

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur in een groep van 6-8 personen (een individueel traject is 60-75 minuten per bijeenkomst). Tijdens deze bijeenkomsten oefenen we met meditaties en bespreken we de uitdagingen die je tegenkomt in het beoefenen van mindfulness in je dagelijks leven. Daarnaast gaan we met de volgende onderwerpen aan de slag:

de automatische piloot in je dagelijks leven
hoe bewustzijn een aandacht een verschil kunnen maken
Het brein en lichaam zijn volledig met elkaar verweven
Omgaan met onprettige gevoelens en gebeurtenissen
Anders omgaan met (negatieve) gedachten
de rol van emoties en stress
inzicht in de invloed van oplopende spanning en stress in jouw dagelijks leven
hoe zorg je voor een nieuwe balans en meer ontspanning
handvaten voor na de 8 weekse cursus

Je gaat op dagelijkse basis zelf oefenen met meditaties. Het traject wordt daarnaast ondersteund met korte artikelen en reflectieopdrachten, waarin we deze thema's vertalen naar jouw persoonlijke leven. Zodoende ga je zelf een nieuwe balans ontdekken.